Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Voisko lapsenteon aloittaa alusta?

 Siinä me miehen kanssa istuimme onnellisina sohvalla ja kilpaa sylittelimme kitisevää pikkuista, kun toinen meistä sanoi ääneen sen, mitä molemmat olivat jo miettineet. ”Voisko tän lapsenteon aloittaa uudelleen?”

  Pikkuisen odotus ja ensimmäiset kuukaudet ovat siis saaneet meidät täysin lumoihin. Haluaisimme pysäyttää ajan tähän. Nauttia vauvan ihanista ilmeistä, uusista taidoista ja kaikesta tästä. Elämä vauvan kanssa tuntuu nyt parhaimmalle kuin koskaan.

 Se, että mietimme uudelleen lasten yrittämisen aloittamista, ei tarkoita puolison vaihtamista eikä myöskään isompien lapsien olevan jotenkin vähemmän rakkaita. Kyllä me samalla lailla koemme onnen tunteita heitä katsellessamme. Sitä paitsi isommat lapset ovat meistä kasvattaneet juuri sellaiset vanhemmat kuin me juuri nyt olemme.

 Tämä koliikkiaika ei tuntuisi nyt varmastikaan näin ihanalle, mikäli pikkuinen olisi meidän ensimmäisemme. Olemme vain oppineet isompien lasten kohdalla jo virheistämme. Osaamme nyt keskittyä siihen tärkeimpään, rakkaaseen pikkuiseemme ja hyväksyä, ettei lapsen kanssa aina mennä sitä helpointa tietä. Tiedämme selviävämme vaikeistakin hetkistä yhdessä ja ymmärrämme nauttia niistä hyvistä asioista.

 Joskus ennen raskautumista mietin, että mikäli joskus saisimme vielä lapsen, nauttisin hetkistä enemmän. Koskaan en olisi kuitenkaan osannut kuvitella, että tämä vanhemmuus voisi vielä tuntua näin mahtavalle! Kuinka onnellinen sitä voikaan omasta katraastaan olla ja kuinka ihmeelliselle oma pikkuinen voikaan tuntua. Kiitollisina jatkammekin nauttimista vauvakuplassa ja yritämme pitää ne haikeuden tunteet vielä poissa.

 Miltä vanhemmuus sinusta tuntuu juuri nyt?

Comments

Leave a Comment