Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Pikkuinen 3kk

 Oikeastaan meidän pieni mies täytti 3kk jo ennen joulua, mutta koska kävimme neuvolassakin vasta näin välipäivinä, päätin kirjoittaa muutaman sanasen pojan kehityksestä. Tuo neuvolassa käynti joulun jälkeen olikin loistava valinta, sillä rokotuksista seurasi kiukkua, unettomia öitä, jättipukluja ja mahanväänteitä.

Pikkuinen ei oikeastaan taida olla kovinkaan pikkuinen, sillä hän on tässä iässä lapsistamme kaikkein isoin. Painoa puntari näytti jo 7kg ja pituutta mitattiin 61cm. Pikkuisen nauttima äidinmaito taitaakin olla melkoisen tuhtia tavaraa 😀 Keskustelimme neuvolassa jo kiinteiden aloituksestakin, mutta näillä kasvuilla emme pidä asian kanssa mitään kiirettä.

 Nyt 3kk:n ikäisenä pikkuinen on todella seurallinen tapaus, joka ei päivisin juurikaan nuku. Iltapäivään asti hän rakastaa seurustella ja leikkiä. Saammekin usein kuunnella hänen suloista nauruaan♥ Iltaa kohden valitettavasti hyväntuulisuus vielä usein katoaa ja tilalle tulee kitinä ja kiukku. Pojalla on selvästikin paha olla, mutta onneksi koliikki on sentään antanut jo edes hieman helpottamisen merkkejä.

 Sisarusten innolla odottamia uusia taitojakin on jo tullut. Pikkuiset kädet ovat kovia tarttumaan aivan kaikkeen, etenkin siskon hiuksiin, ja tavaroita myös tarkkaavaisesti siirretään kädestä toiseen. Myös omat varpaat on löydetty ja ne tuntuvat olevan ihmeellisen ihanat! Lattialla pikkuinen viihtyy aika huonosti, mutta ei hän enää paikallaankaan pysy. Selällään pikkuinen pyörii ympyrää ja mahalleen kääntyessään vetää jalkoja massun alle sekä polkee vauhtia niin vimmatusti. Milloinkohan jo menee vauhdilla eteenpäin? Itse toivoisin, ettei ihan pian sillä jo nyt tauotta heiluvaa pientä miestä on varsin hankala kuvata 😀

 Päivissä on jo selvä rytmi. Pikkuinen heräilee vasta noin klo 9-10 ja on hereillä parisen tuntia. Päikkäreitä nukutaan korkeintaan tunti, joskus hyvällä tuurilla ulkona parikin. Päivällisaikaan alkaa kitinäkausi, jolloin hyvällä tuurilla poika nukkuu jopa vartin torkut. Olo helpottaa noin klo 23, jonka jälkeen on yöunien vuoro. Tähän asti yöt ovat menneet heräämättä, mutta mielenkiinnolla odotan ovatko risaiset yöt nyt alkaneet.

 Meillä ollaan siis yhä aivan täysin vauvahuumassa ja nautitaan jokaisesta hetkestä. Vielä, kun osaisi edes hieman hidastaa ajan kulua, sillä vauvathan tunnetusti kasvavat ja kehittyvät vähän liiankin nopeasti.

Mitä muille pienille kuuluu?

Comments

Leave a Comment