Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

6. luukku

 ”Suomessa on hyvä asua, koska ei ole sotaa. Saa hyvää ja terveellistä ruokaa. Suomessa on hyvä kasvaa.” Näin luki meidän ekaluokkalaisen läksymonisteessa, jonka kysymyksenä oli mitä hyvää Suomessa on.

 100 vuodessa Suomi on nähnyt paljon. Tänään me taas kaivamme isoäitini vanhan valokuva-albumin esiin ja katsomme tätä kehitystä. 100 vuotta sitten isoäitini oli pieni tyttö. Hän ehti kokea oppivelvollisuuslain voimaan tulon ja sodat sekä nähdä Olympialaiset ja Suomen kehityksen köyhästä maatalousmaasta hyvinvointivaltioksi. Syntyessäni hän oli jo varsin iäkäs, joten valitettavasti en muista tarinoita hänen lapsuudestaan. Muistan kuitenkin hänen lämpimän sylin, iloiset kasvot, rakkauden karjalanpiirakoihin ja lahjaksi saamani keltaisen Plaston kaivinkoneen.

 Tänään on aika juhlia itsenäistä maatamme ja kiittää heitä, joiden vuoksi voimme itsenäisyyttämme juhlia. Onnea 100-vuotias Suomi♥

Hyvää itsenäisyyspäivää♥

Comments

Leave a Comment