Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

2 viikkoa

Jo kaksi viikkoa olemme saaneet ihmetellä pikkuista. Kovin ihmeelliselle hän onkin meistä tuntunut, sillä kuvittelimme mahassa möyryävän ikiliikkujan olevan oikea vilkastus. Pikkuinen on kuitenkin itse herra rauhallisuus, joka ei turhia itkeskele ja herää öisinkin vain 1-2 kertaa syömään. Ruoka onkin vauvalle maistunut todella hyvin, sillä syntymäpaino oli saavutettu jo ensimmäisellä neuvolakäynnillä.

 Tällaiseen vauvan unirytmiin emme ole koskaan vielä päässeetkään, enkä täysin osaa vielä uskoa, tämän olevan pysyvää. Pikkuisella on nimittäin hieman masuvaivoja, jotka toki ovat vastasyntyneille ihan normaalejakin. Epäilen vaivojen johtuvan ihan vain suihkuavasta maidosta, mutta meidän kokemuksellamme kolmesta huutavasta vauvasta pelkään taustalta nytkin löytyvän jotain muuta. Toisaalta tällä kertaa olen todella panostanut vauvan nukkumiseen, joten toivomme hyvien öiden saavan jatkoa vastaisuudessakin.

 Hereillä ollessaan pikkuinen nauttii selvästi musiikista ja isompien lasten jutusteluista. On ollut hauskaa huomioida kuinka odotuksen aikainen varhainen vuorovaikutus on oikeasti totta! Pikkuinen mm. innostuu yhä isänsä äänestä, rauhoittuu tuttuun silittelyyn ja kuuntelee tarkkaavaisena niin tuttuja biisejä kuin Bola-korun helinääkin. Olemme vieläkin olleet paljon ihokontaktissa, mutta kylpemistä odottelemme yhä. Napatynkä kyllä irtosi juuri tasan 2-viikkoisena, mutta navan pohja hieman vuotaa vielä.

 On ollut myös ihanaa huomata, kuinka monet ovat aidosti onnellisia puolestamme ja toivovat hieman helpompaa vauva-aikaa. Vieraita on siis riittänyt ja pikkuinen on saanut ihania lahjoja. Kyyneleiltäkään en täysin ole välttynyt, sillä vaikka en ikinä ole vauvakutsuja saanut kokeakaan, yllätti rakas ystäväiseni minut eräänä aamuna täysin. Mahtoi pikkuinen olla ihmeissään katsellessaan äitinsä tunteen purkausta 😀

 Näinä kahtena viikkona olemme myös saaneet ihastella ensimmäisiä hymyjä. Toki nuo hymyt eivät vielä ole tarkoituksellisia, mutta onhan toinen niin suloinen hymyillessään! Erään aterioinnin päälle pikkuinen myös ihan selvästi kikatti tyytyväisenä♥ Iltaisin usein poikaa katsellessa mietimmekin, miten ihmeessä nämä ihanat hetket voisi purkittaa talteen?

Comments

Leave a Comment