Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Muovittomuus on vaikeaa, mutta pienet valinnat helppoja (Kierti – ekologiset siivousvälineet)

Muovia on jokapaikassa ja sitä on mahdoton välttää. Kirjoitin vähän aikaa sitten siitä, kuinka ruokaa on vaikeaa ostaa ilman muovia. 

Pienillä valinnoilla voi muovia vähentää. Jos sinulla on joku hyvä idea, millä olet saanut jonkun muovitavaran vaihdettua ekologisempaan, vinkkaa se kommentteihin! 

Itse mietin, että pöytäluutut eli tiskirätit ovat todella epäekologinen asia. Ne valmistetaan muovista, eivätkä ne oikein pesua kestä. Rätit pitääkin laittaa aika nopeasti roskiin. 

Onneksi tähän pieneen (jostain on aloitettava!) ongelmaan löytyi helppo ratkaisu. Kierti valmistaa kestäviä ja pestäviä, ekologia siiovousvälineitä. 

Kiertin ekologiset tiskirätit on valmistettu bambusta ja hampusta. Valikoimassa on mahdottoman kivoja ja eri tyylisiä kuoseja. Itselleni myös tällaisten käyttötavaroiden ulkonäkö on tärkeä, joten ilahduin Sipulikupoli-, Harlekiini ja Kettukuoseista.

Bambusta ja hampusta valmistetut liinat voi pestä kuudessakymmenessä asteessa pesukoneessa. Itsehän olen käyttänyt näitä vasta vähän aikaa, mutta googlettelemalla löysin käyttökokemuksia, ja niiden mukaan liinat kestävät vuosia. Eli kestoliina tulee äkkiä edullisemmaksiksi kuin tavallinen tiskirätti. 

Puuvillaan verrattuna bambu on hyvä valinta. Sen kasvatus ei vaadi lannoitteita tai keinokastelua. Sekä bambu että hamppu ovat luonnostaan antibakteerisia. 

Lattiapyyhin on juuri sopivan kokoinen Sinin monitoimimoppiin. Ison kokonsa vuoksi pyyhintä on kätevä käyttää pöytäluutunakin vaikkapa kaatuneen maitolasin siivoamiseen. 

Itse en ainakaan aio palata tavallisiin pöytäluutuihin, vaan minun valintani on luonnon kannalta parempi. Kun hinta, laatu ja ulkonäkö kohtaavat, olen myyty! 

Yhteistyössä Kierti

http://www.rakastuarkeen.fi

Comments

Leave a Comment