Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Takkuisten hiusten pelastus, etikka!

Etikka hiustenhoidossa

Siitä ei ole kauaa kun manailin mun takku-tukkaa joka varsinkin märkänä on aivan mahdoton selvittää. Päädyin kokeilemaan jotain mitä en ennen ole edes harkinnut, etikkaa. Oon kyllä lukenut monet kerrat etikasta hiusten hoidossa mutta koska mulle on jäänyt vähän hämärän peittoon mihin tämä perustuu, on jäänyt kokeilematta. Kun mulle selvisi että etikan teho perustuu ph – arvoon, että se sulkee hiuksen suomut ja näin ollen siloittaa hiuksen pintaa, ajattelin että se kuulostaa loogiselta. Ymmärtääkseni hiuksille on parempi juurikin viinietikka kuin väkiviinaetikka joka on vahvempaa.

etikka hiustenhoidossa

Toiveikkaana, joskin hieman epäluuloisena tartuin tuumasta toimeen. Kaapista löytyikin omenaviinietikkaa ja lantrasin sumutepulloon reilu 3dl vettä ja 2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Seosta voisi ilmeisesti vain valuttaa hiuksille ja toivoa että se leviää kaikkialle, mä otin varman päälle ja sumutin reippaasti koko päähän seosta. Sitten vain huuhtelu vedellä normaaliin tapaan. Ero hoitoaineella hoidettuihin hiuksiin oli aika uskomaton. Alla olevasta kuvasta näkee kuinka pörröiset ja takkuiset hiukset oli jopa hoitavan naamion jälkeen ja huomattavasti sileämmät etikka ”hoidon” jälkeen. Molemmissa kuvissa hiukset on vielä kosteat pesun jäljiltä eikä hiuksia ole harjattu tai selvitelty sormin.

etikka hiushuuhde
Ai vitstit mulla oli hauskaa kun mallailin tätä kuvaa 😀

Kuivina hiukset on etikan jäljiltä helpompi käsitellä kuin hoitoaineen jäljiltä. Kevyen hoitoaineen jäljiltä hiukset oli vaikea selvittää ja karheat kuivina. Hoitavan hoitoaineen jäljiltä hiukset sai paremmin selvitettyä ja kuivina ne oli lattanat. Etikan jäljiltä hiukset saa selvitettyä ja ne on ilmavat sekä kiiltävät.

etikka hiushuuhde

On melkein vähän typerä olo. Onko (on) meidät aivopesty kuvittelemaan että me tarvitaan jokaiselle kehon osalle oman pesu ja hoitoaineen? Eikä tuo riitä, jokainen kodin osakin tarvitsee omansa vaatteista puhumattakaan.

Päätin vielä muutaman etikka hoidon jälkeen kokeilla hoitoainetta, ihan kokeeksi. Oli aika kirpsakka pakkanen ja mun hiukset oli sähköiset, ajattelin jos hoitoaine taltuttaisi ne. Lopputulos, sähköinen takkukasa. Eli mä todellakin aion pysytellä etikassa! Nyt käytän kaapista kaikki mun epäonnistuneet shampoo ostokset loppuun ja sitten annan vielä palashampoolle mahdollisuuden (ehkä viidennen mahdollisuuden..). Tämä on myös hyvin taloudellista. Tuo sumutepullollinen kesti mulla vissiin viisi hiustenpesua ja suihkin aika reippaasti. Siinä on kaksi ruokalusikallista etikkaa joka maksoi alle kaksi euroa pullo.. puhumattakaan ekologisuudesta! Oon muutenkin katsastellut vähän uusin silmin tätä pesuaine + kosmetiikka määrää mikä meidän kaapeista pursuaa. Siitä aiheesta aion kirjoittaa lähitulevaisuudessa lisää, mulla on testit käynnissä.. hih..

Onko muita etikkaan hurahtaneita?

♥ Nora

http://norudemu.blogspot.fi/

Comments

Leave a Comment