Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Koko koti järjestykseen – eteinen

Koko koti järjestykseen – projektini alkoi eteisen järjestämisellä. Tämän teen vähintään neljästi vuodessa, eli aina vuodenajan vaihtuessa. 

Tavarat säilytetään siellä, missä niitä käytetään. Tavaroita, joita ei käytetä, ei säilytetä. 

Meillä on niin paljon kaappitilaa, että kaikki ulkovaatteet sopivat eteisen ja pikkueteisen kaappeihin. Lapsilla on omat, nimikoidut hyllyt, joissa heidän vaattensa ovat. Sieltä kuka tahansa löytää talvivaatteet ja kevät/syksyvaatteet. 

Lisäksi eteisessä on jokaiselle oma lipaston laatikko juuri nyt käytössä oleville vaatteilla. Osa naulakoista on niin matalalla, että lapset yltävät itse laittamaan takkinsa naulakkoon. Aikuisten takit ovat hengarikaapissa. 

Luistimet ja monot sopivat yläkaappiin, ja pikkueteisen kaappeihin sopii kassit ja laukut.  Alla tarkempi lista tavaroista, jotka sain järjestettyä. 

– ulkovaatteet 

– luistimet ja monot 

– kengät

– heijastinlaatikko 
(täällä on myös avaimenperiä)

– aurinkolasit

– johtolaatikko
(olen laittanut johtoihin teipin, missä lukee, mihin johto kuuluu)

– puhelintarvikkeet 

– laukut, reput ja kassit 

– pyöräilykypärät

– pihavalot, kranssit ja ulkolyhdyt

Lasten pienet ulkovaatteet lahjoitan facebookin roskalavaryhmän kautta. Joskus olen vienyt pieniä villasukkia ja kurakinttaita päiväkotiin varavaatteiksi (toki olen kysynyt ensin, tarvitaanko siellä sellaisia). 

Kun huomaan, että jotkin kengät ovat rikki, poistan ne saman tien. Joskus huomaan, että kaapissa on kengät, joita en ole käyttänyt ollenkaan vaikka koko kesänä. Tällaiset joutavat pois. Onneksi olen oppinut käyttämään kengät nykyisin loppuun, ja sittenkin vielä korjautan ne, mikäli se on yhtään kannattavaa. 

Kummasti poistettavaa tavaraa löytyi taas, mutta ei kuitenkaan kovin paljoa. Kun kaapeissa ei ole turhaa tavaraa, tarpeelliset vaatteet ja tavarat löytyvät helposti. 


Comments

Leave a Comment