Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Hyvää & halpaa ruokaa (+ohje)

Kuinka syödä terveellisesti mutta halvalla? Se selviää Sari Riton ja Essi Määtän kirjasta Hyvää & halpaa. 

Kirjasta löytyy terveellisiä ja edullisia ruokia (toki hintaan vaikuttavat ostopaikka, sesonki ja tarjoukset). Ohjeet ovat helppoja ja ruuat voi valmistaa perusraaka-aineista. Ruokia varten ei tarvitse ostaa erikoisia aineksia, joista loput jää käyttämättä. Samat mausteet käyvät useisiin ohjeisiin. 

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Kirjan saa Linnea / Kujerruksia. Kommentoi tähän postaukseen 8.10. mennessä, niin voit voittaa kirjan itsellesi! 


Linssikiekot

Paahda 1½ dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä pannulla. Murskaa siemenet kulhossa ja sekoita sekaan 2 dl punaisia linssejä (jotka on liotettu ja keitetty pakkauksen ohjeen mukaan). 

Riko 2 kananmunaa ja sekoita niiden joukkoon 5 rlk kaurahiutaleita. Pilko 1 punasipuli ja kuullota öljyssä. Sekoita kaikki. 

Sekoita joukkoon vielä 1½ dl juustoraastetta. Lisää mausteeksi mustapippuria, kurkumaa sekä suolaa. 

Sekoita tasaiseksi ja muotoile pihveiksi. Paista pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta. 

*
Itse en murskannut siemeniä, joten pihvit eivät oikein pysyneet kasassa. Sen sijaan niiden suutuntuma oli oikein mukava! Käytin valmiita linssejä, joita ei tarvinnut liotella tai keitellä. 

Tämä oli niin hyvä ohje, että aion tehdä näitä jatkossakin! 

Hyvää & halpaa – kirjasta löytyy lukuisien reseptien lisäksi valmiita vinkkejä viikon ruokalistaksi. 

Miinusta annan lukuisille kasvisruuille – koska en itse pidä kasvisruuista. Toki ne ovat edullisempia ja terveellisempiä, kuin monet liharuuat ja monet  pitävät kasvisruuista, mutta kun minulle ei maistu, niin ei. Toinen miinus on se, että viikkosuunnitelmissa samaa ruokaa syödään monena päivänä. Itse en halua syödä yhtä ruokaa kuin yhtenä päivänä. 

Hyviä puolia kirjassa on paljon enemmän kuin miinuksia. Kirjasta löytyy esimerkiksi tarkka taulukko menojen laskemiseksi, ja muitakin vinkkejä säästämiseen. (Pakasta, suunnittele ostokset etukäteen ja muista satokauden tuotteet.)

Kirjan reseptit on jaettu hinnan mukaan, ensimmäisten ruokien hinta on alle 50 senttiä / annos. Tästä kategoriasta aion kokeilla ensimmäiseksi puurösämpylöitä. 

Muita mielenkiintoisia ohjeita, joita aion kokeilla ovat esimerkiksi punajuuripihvit, falafelpyörykät, kasvissosekeitto ja kukkakaalipizza.  


Comments

Leave a Comment