Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Korvapuustipäivä

Kansallista korvapuustipäivää vietetään tänään, eli neljäs lokakuuta. Sen kunniaksi tietysti pullaohje. En saa korvapuusteista yleensä kauniita (nyt onnistui melkein yksi), mutta pitko onnistuu aina. 


Taikina (3 pitkoa tai 24 isoa pullaa)

Lämmitä 5dl maitoa kädenlämpöiseksi. Liota tähän hiiva (50g). Lisää 1 muna. 

Lisää 1 rlk kardemummaa + 2 dl sokeria + ripaus suolaa. 
Lisää noin 6 dl vehnäjauhoja, vaivaa vähän aikaa. 
Lisää vielä noin 6 dl vehnäauhoja. 
Lisää 2 dl sulatettua voita ja noin 1dl jauhoja. 
Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhoan reunoista. 



Laita lämpimään paikkaan kohoamaan, kunnes taikina on kaksinkertainen. 

Leivo pullat, ja laita uuniin 50 asteeseen kohoamaan noin 15 minuutiksi. 

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Älä paista liikaa, ruskeat pullat ovat kuivia! 




Pitko on helppo tehdä niin, että levyksi kaulitulle taikinalle levitetään sulatettua voita, sokeria ja kanelia. Levy rullataan, ja rulla viilletään pituussuunnassa halki kahteen osaan. Nämä kaksi osaa sitten kieputetaan toistensa ympäri. 

(Tämä postaus löytyi kolmen vuoden takaa.)



Comments

Leave a Comment