Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Äidin uusi harrastus

Kaikkihan sitä tekevät…tai ainakin kokeilevat. Ehkä? Kaikki alkaa valinnasta, jossa avainasemassa ovat ensin sopiva malli sitten värit, kuviot ja materiaalin laatu – pitäähän sen tuntua hyvältä. Sitten piirretään, leikataan, neulataan ja tikataan, ja lopuksi sovitellaan ja ihaillaan. Lastenvaatteiden ompelu, eihän se voi olla vaikeaa? No niin minäkin ajattelin!

Olen aloittanut uuden harrastuksen, kansalaisopiston lastenvaatekurssin. Menin ensimmäiselle tunnille ehkä jopa liiankin itsevarmana, vaikka viimeisestä kunnon kontaktista ompelukoneen ja kaavojen kanssa oli kulunut jo yli kymmen vuotta muutamaa verhon lyhentämistä lukuun ottamatta. Olen pitkään ihaillut lastenvaatteita, joiden leikkaukset vaikuttavat yksinkertaisilta, mutta käytössä ne ovat täydellisen mukavat vaippapyllyllä tai ilman. Eihän housujen ompelu MITENKÄÄN VOI olla vaikeaa, ajattelin, mutta nöyrryin jo silmissäni vilisevän kaava-arkin edessä, josta en meinannut löytää edes valitsemani housumallin kaavaa ilman apua! Jäljensin kaavan leivinpaperille kädet täristen ja hikikarpaloiden valuessa otsalle ja luovuttaminen kävi todellakin mielessä pelkästään, kun ajattelin seuraavia vaiheita; kankaan leikkaamista, minulle täysin vieraan ompelukoneen langoittamista ja niitä ensimmäisiä ompeleita. Mutta minä selvisin. Tässä on ensimmäinen ihan itse ommeltu lastenvaatteeni, housut L-murulle. Minä tein ne ja olen niistä ehkä nyt jo jopa ylpeä!

Ensimmäisen vaatteen ompelu sai minut hyvin nöyräksi. En maksaisi näistä edes Henkkamaukan perus collarien kymmenen euron hintaa, vaikka tiedänkin, että pelkkä kangas näihin housuihin maksoi enemmän. Nämä eivät ole virheettömät, mutta esikoiseni ja tulen pukemaan ne L-murulle samalla muistellen niitä epävarmoja ensiompeleita ja onnistumisen hetkiä, kun tajusin, että näistähän tulee kuitenkin aivan vaippapyllylle sopivien baggy-housujen näköiset.

Pienen onnistumisen ilon jälkeen nälkä kasvoi syödessä ja repussa odottaakin jo seuraava projekti, mekkokangas A-murulle….niin ja ihania kankaita vähän muihinkin tuleviin projekteihin! Äidin uusi harrastus on menestys! Hän nauttii, unohtaa hetkeksi arjen ja hymyilee ompelutunnin jälkeen ehkä taas hieman leveämmin kuin eilen. Äiti on onnellinen.

 

 

Selina

 


http://kunaitikelaa.blogspot.fi/

Comments

Leave a Comment