Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Ne oikeat arkikuvat.

Lapsiparkki -blogin Såfin julkaisi muutama päivä sitten niitä tavallisia arkikuvia, mitä todella monen tulee otettua paljon. Minäkin kuulun siihen porukkaan, jotka ottaa ehkä välillä vähän turhankin tarkasti näitä blogikuvia, mutta toisaalta valokuvauksesta on tullut minulle rakas harrastus ja  valokuvaan paljon. Kamerana minulla on Canon EOS600D, ja rungossa on aina kiinni luottolinssin paikan ottanut objektiivi. Mietin pitkään Sigman 18-35mm F1.8 objektiivin ostoa. Halusin sen, koska tiesin sen olevan sopivan valovoimainen ja objektiivin polttoväli olisi minun käyttööni hyvä, mutta aikailin tietenkin, koska hinta. Pitkän pohdinnan jälkeen kannoin kamerakauppaan kittilinssini (Canon 18-55mm f/3.5-5.6), annoin sen vaihdossa ja lähdin kotiin uuden parhaan ystäväni kanssa. Tästä vaihdosta on vierähtänyt jo aikaa kaksi vuotta – mutta tuntui kuin olisin ollut kaupassa vasta eilen. Voin kertoa, että hankintaani en ole kertaakaan katunut ja vaikka minulla on muutama muukin objektiivi en ole tuota luottolinssiäni ottanut kertaakaan irti sen jälkeen, kun sen kotona runkoon kiinnitin.

Mutta siis, Såfin haastoi muutaman bloggaajan julkaisemaan seitsemän arkista kuvaa, jotka eivät ole niitä niin tarkkaan otettuja otoksia – joissa näkyy se eletty elämä. Tämä haaste on sellainen mitä olen ehkä eniten ”pelännyt” blogiurani aikana. Tämä johtuu siitä, että voitte kuvitella kuinka minunkin puhelimeni galleria täyttyy joka päivä kolmen lapsen touhukuvista, mutta niistä yhtäkään, te ette koskaan pääse näkemään. Ja kun nämä kolme lasta nyt on tällä hetkellä se minun täysi arkeni, niin joudun ehkä hieman venyttämään haasteen rajoja, jotta saan seitsemän kuvaa valittua.

arkikuva kaitaliina pöytäliina pöytä

yrtit ikkulaudalla

lämmin katkarupuvoileipä

hanna oma kuva kommammaa

kauniit lumihiutaleet hanskalla

hanna oma kuva kommammaa kääpiösnautseri mustavalkoinen selfietikku
lepohetki sängyllä

1. Herra D pohti tässä yksi päivä sitä, miksi matto on pöydällä. 2. Mökillä ei sattuneesta syystä koskaan ole huonekasveja ja kukkiakin hyvin harvoin. Jotenkin niitä ei viitsi ostaa, joten asetin nyt yrtit kauniisti keittiön ikkunalaudalle. 3. Katkarapuvoileipä on jo muutaman viikon takaa. Olin iltaa yksin lasten kanssa ja kun olin saanut lapset nukkumaan alkoi minun aikani. Söin paahtoleipää valkosipulihöystöllä, join olutta ja katsoin Netflixiä. 4. Snapchat on hauska lelu ja sen filttereillä leikitään usein lastenkin kanssa. 5. Taivaalta satoi aivan mielettömän hienoja lumihiutaleita ja jokainen oli erilainen. Istuin maassa ja annoin hiutaleiden laskeutua mustille housuilleni, koska siitä niitä oli helppo tutkia. 6. En ole tainnutkaan kertoa tästä lelusta, minkä joulupukki minulle toi 🙂 Selfietikku! Hauska vempain, jolla saa vähän erilaisuutta kuviin. 7. Lepohetki kukkakimppuhousuissa.

Millaisia sinun seitsemän arkikuvaasi olisi?

Comments

Leave a Comment