Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Poika on syntynyt! Osa 3

Istun yksin synnytyssalin keinutuolissa ja vauva tuhisee sylissä.

Olin sellaisessa tilanteessa, missä en ole koskaan aikaisemmin ollut. En tiennyt yhtään mitä pitäisi tehdä tai olla tekemättä. Siinä me lapsen kanssa tuijoteltiin toinen toisiamme ja ihmeteltiin, että kukas sinä olet.

J:llä oli jäänyt istukka niin tiukasti kiinni, että sitä jouduttiin lähteä leikkaussaliin poistamaan. Istukka ei vaan lähtenyt irti. Se jos joku oli uudelle isälle pelottavaa, vaikka tiesin, että hiljalleen sulkeutuva Kätilöopisto on täynnä raudanlujia ammattilaisia, jotka osaavat hoitaa nämä tilanteet vaikka unissaan. Kun mielikuvitus lähtee laukkaamaan, ei sitä voi mitenkään pysäyttää.

Aikaa J:n siirrosta leikkaussaliin meni varmasti vain muutamia minuutteja, kunnes kätilö tuli takaisin huoneeseen käymään minun kanssa lapsen mittoja ja kylvetystä läpi, joskin se muutama minuutti tuntui ikuisuudelta. Tämän jälkeen lapsi laitettiin tiukkaan burritoon ja siirrettävään pöytään/läpinäkyvään laatikkoon. Mikä ikinä tuon häkättimen nimi nyt ikinä onkaan.

Olin lapsen kanssa kahdestaan useita tunteja, enkä saanut mitään infoa meneillään olevasta tilanteesta. Tämä oli todella ahdistavaa ja pelottavaa, mutta samalla, kun katselin tuhisevan ja nukkuvan vauvan kanssa hiljalleen heräävää Helsinkiä ymmärsin, että kyllä tästäkin selvitään : )

Noin kello seitsemän J pääsi käytävän toiselle puolelle meidän luoksemme. Kaikki oli mennyt hyvin ja äiti sai lapsensa taas syliin. Nyt hieman pidemmäksi aikaa kuin pariksi minuutiksi. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt lapsi nukkuu iloisena J:n vaarin kunnostamassa kiikku-kehdossa olevassa unipesässä, mikä on muuten mahtava kapistus 🙂

Syy minkä takia kirjoitin tämän tarinan on se, että haluan ihmisten tietävän, ettei synnytys mene aina 100% nappiin, mutta kaikki toimenpiteet tehdään lapsen ja äidin parhaaksi. On hyvä tiedostaa, että tälläistäkin voi käydä, joskin se ei ole koskaan toivottavaa. Tärkeintä kuitenkin on, että luotatte synnytyssairaalanne henkilökuntaan. He osaavat hommansa

Tarina ei varmastikkaan tunnu monelle kovin erikoiselta, mutta kun sen itse kokee on se jotain maailmaa järisyttävää ja tätä kirjoittaessa oli pakko pitää useita taukoja. Tämän kirjoittaminen oli vaikeampaa kuin yläasteella kirja-arvostelun tekeminen. Joskin yhtä työlästä.

The post Poika on syntynyt! Osa 3 appeared first on Faijahommia.

Comments

Leave a Comment