Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Miksi Viljamista tuli Viljami

6.4. nimipäivää viettää: Ville, Vilho, Viljami, Jami, Vilhelm ja Vili

Tänään vietetään Viljamin nimppareita, joten sen kunniaksi päätin kertoa hieman taustoista, siitä miksi Viljamista tuli Viljami. Monet vanhemmat pohtivat jo raskausaikana mikä nimeksi tulevalle vauvalle. Myös me pohdittiin, ja kirjoitin aina ylös kaikki kivoimmat nimet joihin törmäsin. Heittelimme Teemun kanssa viesteillä toisillemme, että miltä kuulostaisi se ja se nimi. Ristiäisiin mennessä listalle oli päätynyt viisi tytön nimeä ja kymmenen pojan nimeä. Tytön  nimet nyt luonnollisesti karsiutui pois syntymän jälkeen, mutta silti jäljellä oli vielä kymmenen nimeä.
Hyvin pitkään Viljamista oli tulossa joko Oliver tai Rasmus. Oliver oli ihan ensimmäinen nimi jonka listalle kirjoitin. Myöhemmin listaan tuli nimet Julius, Emil, Anton, Aaron, Hugo, Lenni, Viljami ja Jesper. Nyt kun listaa katson, niin suurin osa on tämän hetken ”trendinimiä”, eli emme halunneet mitään erikoista suomalaiseen suuhun taipumatonta nimeä.
Kuinka sitten päädyimme valitsemaan nimen Viljami?
Mun täytyy tässä vaiheessa myöntää, että Teemu oli se joka ”päätti” nimen, hän oli vahvasti sitä mieltä että Viljami kuulostaa kaikkein parhaimmalta, ja minä vielä ristiäispäivänäkin hieman epäröin. Ei minulle tullut missään vaiheessa sellaista tunnetta, että tämä lapsi nyt näyttäisi aivan jonkun nimiseltä. Nyt yli vuoden jälkeen voin vain todeta, että Viljami oli kyllä ihan nappivalinta nimeksi. Monesti vanhemmilta ihmisiltä olemme kuulleet ihastelua, kuinka kaunis vanha nimi ollaan valittu, mutta oikeasti emme edes ajatelleet nimeä valitessa, että Viljami todella on vanha suomalainen nimi.
Comments

Leave a Comment