Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Nyhtöpossua colakastikkeessa

Mun entisessä työpaikassa joskus viisi vuotta sitten maistoin ensimmäisen kerran nyhtöpossua. Tai silloin se oli listalla nimellä ylikypsä possu, ja mä rakastuin siihen. Se oli ihan taivaallisen hyvää, kylkeen vähän coleslawia ja annos ei juuri muuta tarvinnut. Se oli pitkään colakastikkeessa haudutettu, ja kerran aikaisemmin olen sitä kotona tehnyt. Silloin siitä jäi jotain puuttumaan, eikä se ollut kovin hyvää. Tällä kertaa etsin netistä eri ohjeita ja yhdistelin niistä omaan makuuni sopivimman ja täytyy sanoa, että tällä kertaa onnistuin vähän paremmin. Vieläkin makua olisi saanut olla enemmän, mutta nyt alettiin jo lähennellä sitä ravintolan annosta. Tehtiin siis hampurilaisia, joissa ciabatta toimi sämpylänä, välissä oli hiemana majoneesia, lihaa ja coleslawia. Kylkeen kaupan valmiit ristikkoperunat ja dippiä. Ai että mitä herkkua!


Nyhtöpossun valmistukseen tarvitset:

-Aikaa, tämän valmistus kestää monta tuntia, riippuen lihan koosta.
– Porsaan kassleria (meillä oli 800g)
–  4dl Coca Colaa (ei kevyt versiota)
–  2rkl BBQ-kastiketta
– Suolaa
– 2rkl chilitahnaa tai chilimaustetta oman maun mukaan
– 3rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
–  1dl lihalientä 
– 1 tl kanelia
– 4 sipulia
– 8 valkosipulinkynttä

Valmistus aloitetaan sillä, että lihan pintaan hierotaan suolaa ja sen annetaan olla huoneen lämmössä pari tuntia. Sen jälkeen valmistetaan mausteliemi joka kaadetaan pataan. Liha upotetaan liemeen ja sekaan heitetään ronskiksi paloiksi leikatut sipulit. Uuni kuumennetaan 200 asteeseen ja sillä välin pata kuumennetaan levyllä kiehuvaksi. Lihan annetaan olla uunissa ensin puoli tuntia 200 asteessa ja sen jälkeen lämpöä lasketaan 120 asteeseen. Pidä uunissa kunnes liha on ylikypsää, 800 gramman liha oli noin neljä tuntia. Liha revitään kahdella haarukalla palasiksi, ja annetaan maustua vielä hetki liemessä. Pitkä odotus palkitaan, ja liha on valmista!

Oletko sä tehnyt itse nyhtöpossua? Jaa sun paras nyhtöpossu resepti, kokeilisin mielelläni jotain toistakin reseptiä! 
Comments

Leave a Comment