Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Octoberfest juhlat

Kerroin jo aiemmin siitä mitä kaikkea minä odotan tältä syksyltä. Yksi ehdoton kohokohta meidän syksyssä olivat jo pitkään suunnitteilla olleet Octoberfest-juhlat jotka järjestimme meidän luona viime lauantaina. Harvoin pääsemme viettämään aikaa ystäväporukan kanssa ilman lapsia.  Octorberfestejä oli hurjan hauska järjestää. Ruokailun suunnittelu oli tosi helppo sillä pitäähän tällaisissa juhlissa olla tarjolla makkaraa ja hapankaalia. Hih. Alkuun olimme nostaneet esille pretzel-rinkelit ja tehneet siihen kaveriksi juustoisen dipin. Ruokajuomana toimi tietenkin erilaiset saksalaiset erikoisoluet juotuna suurista kahvallisista lasituopeista. Makkaran kaveriksi olin tehnyt muutamia erilaisia salaatteja ja paistanut puolukka-piimäleipää. Jälkiruuaksi maistui omena-kaurapaistos vaniljakastikkeen kanssa. Kaijuittimista soi illan aikana hauskat saksalaiset octoberfest-aiheiset rallatukset ja meillä oli tunnelma katossa jo heti alkumetreiltä asti..
Erityisen iloinen olin siitä miten hienoihin asuihin meidän vieraat olivat pukeutuneet ilman, että olimme puhuneet pukeutumisesta etukäteen. Joukostamme löytyi jopa yksi nahkainen asu joka oli peräisin oikeista octoberfesteistä Saksassa. Vierailla oli myös viiksiä, hattuja, polvisukkia ja hauskoja röyhelöpaitoja. Juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä ja skoolasimme monta kertaa elämälle. PROST! Vaikka se ei niinkään kuulu Saksalaiseen perinteeseen miespuoliset vieraat myös saunoivat, sillä eihän ole juhlat eikä mitkään jos ei pääse saunaan. Heh. Rennoissa meiningeissä istuimme iltaa myöhään pikkutunneille asti. Meillä oli superhauskaa ja mielellään voisi viettää octorberfestejä toistekin. Kiitos juhlaväelle aivan mahtavan kivasta illasta!
Oletko sinä käynyt octoberfest-juhlissa?
-Såfin

http://lapsiparkki.blogspot.fi/

Comments

Leave a Comment