Paina Enter hakeaksesi.

Blog image

Kuusenkerkkäsiirappi

Mikä on sen parempaa kuin itse tehdä ruokaa luonnon omista antimista?! Näin ajattelen ainakin minä, mutta kun hypin mökkisaaremme metsissä poimimassa kuusenkerkkiä sain kyllä kahden pikkupojan hymähdykset osakseni. Huomasin, etteivät he uskoneet minua kun kun kerroin että näistä vaaleanvihreistä puunosista voisi keittää jotain todella herkullista. Nauruista huolimatta jatkoin kerkkien keräämistä sillä oikeastaan olen jo monena vuonna halunnut valmistaa niistä jotain. Tällä kertaa päätin testata kuusenkerkkäsiirapin keittämistä ja näin se onnistui..

Kuusenkerkkäsiirappi
6 dl kuusenkerkkiä
6 dl vettä
4 dl sokeria
Liota kuusenkerkät reilussa vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja laita lionneet kuusenkerkät kattilaan. Lisää tuore vesi ja keitä n. 60 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa jottei vesimäärä pienene liikaa. Tunnin jälkeen siivilöi kuusenkerkät vedestä ja lisää jäljelle jääneeseen sameaan kuusenkerkkäveteen sokeri. Keitä pienenpienellä lämmöllä n. 120 minuuttia. Seos muuttuu hiljalleen tummemmaksi. Purkita.

Tämä siirappi oli harvinaisen onnistunut! Nam. Sitä voi käyttää maustamattoman jugurtin, jäätelön, uunijuuresten, grillikaalin tai vaikka lettujen kaverina. Jos ihan hulluksi heittäytyy kuusenkerkkäsiirappia voi laittaa vaikka kuoharilasin pohjalle antamaan kesäistä makua esimerkiksi  nyt Juhannuksena! Hihii..

-Såfin

PS. ehkä huomasit, että nämä kuvat ovat otettu Juhannusfiiliksessä keskellä yötä. Valo on aivan ihana juuri keskikesällä auringon laskiessa..

http://lapsiparkki.blogspot.fi/

Comments

Leave a Comment